Laat vooral jezelf zien

  |   eerste indruk   |   No comment

“Op een camping met veel jongeren, ontmoet ik een jongeman met een enorme hanenkam. Zijn haar staat fier rechtop zoals een hanenkam hoort te zijn. Ik geef hem een compliment voor zijn haar en hij bedankt me met een glimlach van oor tot oor.

 

In mijn dagelijkse Drentse leven kom ik zo’n kapsel en zo’n jongeman niet vaak tegen. En hij 
waarschijnlijk ook niet zo’n mevrouw als ik. Nu lopen we allebei een week op dezelfde camping en maken we elke dag oogcontact en een kort praatje.

 

Op een morgen hangt zijn haar slap naar beneden. Geen trotse hanenkam te zien. Het motto 
”Let your hair down during the holidays” demonstreert hij nu wel heel letterlijk. Hij vertrouwt me toe dat hij er geen zin meer in heeft om de gel in zijn haar te doen, die nodig is voor zijn kapsel. Pas na de vakantie zet hij zijn hanenkam weer keihard rechtop.

 

Ik kijk naar mijn vakantiekleren en bedenk me dat ik daarmee ook een andere vrouw laat zien dan ik thuis en tijdens het werken doe. Deze kleren ruim ik zodra ik thuis ben op tot volgend jaar! Allebei hebben we ons beseft dat je uiterlijk er tijdens de vakantie minder toe doet dan in de rest van het jaar.”

Laat jezelf ZIEN

Uitstraling doet er toe, dat weten we allemaal. Je zet er een beeld mee neer over wie & hoe je bent. Alleen wie zich laat zien, wordt gezien. Wie zich durft te laten zien, straalt daarmee zelfvertrouwen en dus overtuigingskracht uit. Een hele aantrekkelijke eigenschap!

Laat JEZELF zien

Wees wel authentiek in je uitstraling, dat maakt je imago niet alleen solide maar ook sympathiek – nog zo’n aantrekkelijke eigenschap! Let wel: verwar authentiek niet met altijd hetzelfde. Verschillende situaties en doelen vragen om een verschillende aanpak.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.